Suroviny: paprika, rýže, mrkev, kedluben, cibule, houby, kukuřice, pórek, olej, sůl, bobkový list, tymián,vega- klare, maizena
Postup: Zeleninu / mrkev, kedlubnu, cibuli, pórek/ nakrájíme na kostičky a společně osmahneme na oleji. Přidáme promytou rýži, sůl, koření, kukuřici, vodu a společně vaříme. Máme li čerstvé houby osmažíme je společně se zeleninou, sušené přidáme až do vody.Hotové dochutíme olejem a vegou/pozor vega obsahuje sůl/
Varianta 1 Papriku na krátkou dobu ponoříme do vařící vody, potřeme ji olejem a naplníme rýžovou náplní a dáme pod gril
Varianta 2 Papriky naplníme rýžovo zeleninovou náplní uložíme do pekáčku a podlejeme trochou vody s vegou a olejem. Dáme do trouby dusit.
Pro lepší chuť přidáme trochu hub a cibule/ nejlépe osmažené/ zahustíme ve vodě rozmíchanou maizenou/ kukuřičný škrob/
Varianta 3 Postup stejný jako u 2, ale uděláme klasickou rajskou omáčku tzn. do vody na polití přidáme rajský protlak. bobkový list, nové koření trochu cukru, soli,skořici,zahustíme smetanou s moukou.