empress: Děkuju za tip, co s cuketou. Tchýně mi jí dala a já nevim, co s ní. Snad ještě nebude uvnitř shnilá, už je asi dva týdny v lednici.
varenijinak: Neboj, cuketa vydrží hodně. Na řezu by měla být bílá. Jestli je přerostlá tedy velkých rozměrů asi bude nutno vyndat semínka ze středu a okrájet slupku ale malé se jí celé. Hodně úspěchů ,
empress: Jo, je OBROVSKÁ. Tak díky za tip, tohle jsem vůbec nevěděla, cuketu mám v ruce poprvý. A proč okrajovat tu slupku? Ona není dobrá, když je cuketa přerostlá?
varenijinak: Bývá už tuhá,já nechávám slupku jen na mladých, když zkusíš nehtem tak by měla jít lehce prorazit,pak můžeš ji nechat.Velké se hodí i na plnění.Tím,že se vyndají semínka vznikne lodička a můžeš ji plnit jakoukoli směsí, masovou, obilnou se zeleninou, zapéct se sýrem nahoře.Nebo ji nakrájej a na cibulce a kmíně podus, přidej ocet a máš cuketové zelí dá se zjemnit smetanou,nebo přidej vejce a je to falešné lečo.