Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Suroviny: kulatá rýže, voda, sůl, sezam, olej
Postup: Dáme vařit kulatou rýži, tento druh s dobře rozvaří a udělá spíše kaši.A to nyní potřebujeme.Sezam si opražíme na suché pánvi do růžova.....opatrně, často míchat a HLÍDAT snadno se spálí. Rýži můžeme nechat tak nebo ji různě dochutit např. sojovou omáčkou, kari, paprika.....pomocí lžičky vykrojíme z rýžové kaše kuličku vložíme ji to sezamu a obalíme.Klademe na plech/ máme-li ještě čas na podávání vložíme plech do trouby, aby se uchovala teplota, překrýt papírem a max. 50 stupňů/ nebo přímo na talíře.
Můžeme na slavnostní příležitosti kombinovat sezamové kuličky a kuličky balené v praženém lněném semínku jako tmavé. Pro fajnšmekry je k dostání i černý sezam.