Máme za sebou krásný jarní týden a je tu zpět mrazivý únor. Každé období má své pro a proti. Měla jsem ze zimy vždycky rozporuplné pocity. Bílý sníh, mráz to je krása. Ale co dělat. Jezdit z kopce do kopce.....stavět sněhuláky.....sáňě?????? Jak jste asi poznali nejsem fanda zimních sportů. Tak přísně vychovaná k práci jsem se cítila nejistě. Co se v zimě má vlastně dělat?
Odpověd na kterou mé tělo a duše čekala přišla nedávno na přednášce paní Dagmar Lužné.
V zimě se odpočívá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak si jen čtu zachumlaná do deky. Nahřívám si záda a ledviny solným obkladem. Popíjím horký čaj se zázvorem. Kreslím si. Jen tak si ležím v teple a relaxuji.
V zimě se odpočívá. To moje duše tak ráda slyší, měla jsem často výčitky........nejezdíš s kopce do kopce na lyžích, nebrodíš se sněhem na severním pól, nelítáš za teplem...
Takže odpočívejme.Zachumlaní v teple naplňme se energijí na dobu poupat a krásného léta.
Pondělí bílá ryba na kmíně a olivovém oleji
rýže dušená s pórkem a cibulí
červená řepa s křenem a jablkem
Úterý tofu v zeleninové/ svíčkové/ omáčce
špaldové noky s houskou
Středa dušená kapusta se sojovým masem
tmavý chléb
Čtvrtek dušená zelenina s dýní
kus kus
salát z kysaného zelí a jablka
Pátek pikantní cizrna v bílé omáčce s křenem
celozrnné placky
Sobota slezský hrnec / brambory, kroupy, kysané zelí/
tofu na cibulce
Neděle pohanka s majoránkou a cibulí
dušené zelí se semínky
RE: Týden 14.2. - 20.2. 2011 | hospodynka | 15. 02. 2011 - 20:55 |