Co je to TOFU

13. červen 2012 | 19.10 |
blog › 
Tofu › 
Co je to TOFU

Co je to tofu?

Všichni známe sojové boby, které vypadají jako malé žluté fazole, když jsme se je zkoušeli uvařit, tak/ potvory /nechtěly změknout a byly pořád na křupku. Takže sója prohrála na celé čáře. Nízká cena, žádný cholesterol, žádný tuk, spousta bílkovin, vitamínů nic nepomohlo.

V Číně naštěstí sóju znají dobře a tak na ni vyzráli. Boby namočili/ min 8 až 24 hod./, rozmixovali, zahřáli na 80 stupňů a pak scedili. Sojové mléko vysráželi sádrou/ kyselinou citrónovou/ a měli tofu. To se musí ještě vylisovat/ zatíži se tak, jako naše babičky dělaly tvaroh/a jsou tu snadno upravitelné kostky tofu. Zbytky rozmixovaných sojových bobů, které zůstávají  po scezení se nazývají okara a mohou se dále upravovat na karbanátky apod. 

Tofu se prodává neochucené tzv. bílé nebo s různými příchutěmi. Můžete si koupit uzené, marinované, s mořskými řasami, bylinkové, zeleninové, s chilli. U nás už tofu vyrábějí různé firmy / PROVITA, VITALL, SUNFOOD/v různých cenových relacích a příchutích. Bílé tofu se dá koupit i v supermarketech Billa a Kaufland, Albert,Tesco

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář