Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Co je to tofu?
Všichni známe sojové boby, které vypadají jako malé žluté fazole, když jsme se je zkoušeli uvařit, tak/ potvory /nechtěly změknout a byly pořád na křupku. Takže sója prohrála na celé čáře. Nízká cena, žádný cholesterol, žádný tuk, spousta bílkovin, vitamínů nic nepomohlo.
V Číně naštěstí sóju znají dobře a tak na ni vyzráli. Boby namočili/ min 8 až 24 hod./, rozmixovali, zahřáli na 80 stupňů a pak scedili. Sojové mléko vysráželi sádrou/ kyselinou citrónovou/ a měli tofu. To se musí ještě vylisovat/ zatíži se tak, jako naše babičky dělaly tvaroh/a jsou tu snadno upravitelné kostky tofu. Zbytky rozmixovaných sojových bobů, které zůstávají po scezení se nazývají okara a mohou se dále upravovat na karbanátky apod.
Tofu se prodává neochucené tzv. bílé nebo s různými příchutěmi. Můžete si koupit uzené, marinované, s mořskými řasami, bylinkové, zeleninové, s chilli. U nás už tofu vyrábějí různé firmy / PROVITA, VITALL, SUNFOOD/v různých cenových relacích a příchutích. Bílé tofu se dá koupit i v supermarketech Billa a Kaufland, Albert,Tesco