Rajčatová fazolačka

25. srpen 2010 | 23.00 |
blog › 
Fazole › 
Rajčatová fazolačka

FazolováDalší dobrůtka, kterou mě krmí Kačenka, když k ní přijedu na návštěvu.

Rajčatová fazolačka

2 mrkve - nakrájené na jemné kostičky

1 malý celer - nastouhaný na hrubo

1 větší  cibule - nakrájená na jemno

3 stroučky česneku - nakrájené na jemno

1 plechovka fazolí ve laném nálevu

1 plechovka loupaných sekaných rajčat (nebo celých, je to jedno)

1 malá plechovka protlaku

2 lžíce olivového oleje

sůl, pepř, oregano, cukr, citronová šťáva

Na oleji osmahnu cibuli, přidám mrkev a po chvíli i celer, nechám po okrajích zezlátnout a přidám česnek, když zavoní, zaliju cca 1litrem vody, přidám rajčata a protlak. Zelenina byla najemno takže už je měkká, takže se to moc vařit nemusí, jen to nechám zavřít, dochutím solí, pepřem, oreganem jak je potřeba. Nakonec tam nasypu zcezené a propláchnuté fazole, nechám krátce prohřát a hotovo. Podávám se strouhaným balkánským sýrem a bagetou, ale nemusí to tak být.

Rajčata někdy používám čerstvé, spařené a oloupané - jak se mi chce.

A když má celer nať tak tam dávám i najemno nakrájenou nať

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář