Polenta

16. srpen 2010 | 23.10 |
blog › 
Kukuřice › 
Polenta

polentaSuroviny: 400g hrubé kukuřičné krupice, 1l zelennového vývaru, 1 lžička kari koření, muškátový oříšek, sůl,

Postup: Vroucí vývar okořeníme a osolíme, zašleháme do něj krupici a při mírné teplotě uvaříme hustou kaši. Zakrytou kaši/ polentu necháme chvíli dojít.

Podávame ji teplou s pikantní omáčkou a zeleninou.

Variace  polentu rozetřeme na vymazaný plech olejem a necháme vychladnout.

Pak krájíme na čtverečky pokapeme sojovou omáčkou a opečeme na oleji do křupava.

Čtverečky polenty obalíme ve vejci a pohankové krupici a osmažíme.

Polentu můžeme smíchat s vařeným hráškem a čtverečky mrkve.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář