Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Tyto slova mi napsal pan Petr. Jsem ráda a moc mě potěšily. Je z nich cítit soucítění a snaha pomoci a proto je dávám do tohoto článku.
I toto je cesta, jedna z mnoha.
petr: Dobrý den,
koukám, že jste vaření docela propadla. Tolik receptů, soupisů potřebného materiálu, tolik času stráveného umrtvováním původně živých surovin. Máte čas někdy žít? Máte čas jít ven na sluníčko, na vzduch. Nejste pořád jen v té kuchyni a u počítače?
Myslím, že by bylo fér ukázat obě strany mince. Prot Vá svyzývám, vytvořte zde vedle odkazů na recepty a suroviny také odkaz na informace o tom, kam vaření vede - k nemocem. Jestliže suroviny projdou průmyslovou úpravou a tepelným zpracováním, ničí se vitaminy, minerály i to zcela nepostradatelné - enzymy. Je proto vyloučené, aby byl člověk na takové stravě zdravý, to je nemožné. Nejsme stroje, jsme živé bytosti.
A právě proto by bylo fér ukázat obě strany mince. Na krabičkách cigaret je nápis "Kouření může zabíjet", obdobný text by měla obsahovat každá kniha receptů na vaření, protože "Vaření může zabíjet".
Je mi již hodně let a prožil jsem v nemocnicích s lékaři hodně peripetií. Až nyní, ve vyš ším věku, jsem pochopil, že lékaři mi nepomohou, protože je živí nemocný pacient a nikoli uzdravený, proto mají zájem na tom zachovat si pacienty závislé na doktorech. Zamyslel jsem se, přečetl pár knih a vyzkoušel stravu, kterou má živá bytost správně jíst. Nyní jsem již několik let zdráv jak rybka a u doktora jsem nebyl ani nepamatuji. Ptáte se, čím to? Přestal jsem jíst vařenou, tedy mrtvou hmotu, která zaplní žaludek, ale nedá tělu živiny.
Ukažte svým čtenářům obě strany této mince a vložte sem odkaz například na knihu, která se vařením zabývá také, ale poněkud jinak:
http://www.uloz.to/5782107/wandmaker-2-co-vam-doktori-nereknou-pdf
Přeji pěkný den všem návštěvníkům tohoto webu,
Petr K. petr k.: Kdybyste během té nemoci nejedla vůbec nic, nemusela jste ležet týden, ale jen dva dny. Jídlo (obzvláště tepelně upravené, tj. znehodnocené) velmi zatěžuje imunitní systém, jenž se pak nemůže vypořádat efektivně s nemocí.
Když už se zabýváte vařením, zjistěte si také, co všechno to s sebou nese za výhody a nevýhody. Pak pochopíte, proč ty Vaše nemoci.
Také jsem dříve vařívával. Pak jsem ale - na rozdíl od Vašeho motta "Vařím tedy jsem" - zjistil, že "Vařím - tedy přestávám být", neboť kvůli stále častějším nemocím jsem pomalu přestával existovat. A ejhle, stačilo mi přejít na stravu živou (jsem přece živá bytost a živé tělo samozřejmě potřebuje živou potravu, proto také nepotkáte v přírodě zvíře s umělým kloubem, s brýlemi, s cukrovkou atd., protože zvířata si svoji stravu před konzumací neznehodnotí vařením tak, jako "Homo sapiens sapiens") a mé zdraví mi ihned oplatilo neuvěřitelným zlepšením.
Konečně nemusím chodit za lékaři, kteří však pochop itelně trpí stejnými nemocemi jako my, jejich pacienti, jak tedy mohou doktoři někoho vyléčit, uzdravit, vždyť nevyléčí ani sami sebe
Petr K
Dávám do odkazů stránky, které mi poslala spolužačka z IAS, je tam moc hezký článek o syrové stravě a spousta odkazů. Koho to zaujme ať tam nahlédne.
RE: Syrová strava aneb nevařit, nevařit, nevařit!!!! | hospodynka | 07. 02. 2011 - 18:26 |
RE: Syrová strava aneb nevařit, nevařit, nevařit!!!! | varenijinak | 07. 02. 2011 - 18:49 |