To bych ráda věděla co to je??????????????
Když jsem to slyšela poprvé, vůbec jsem nevěděla o co jde. Pak se mi podařilo koupit skleničku a tak jsem velmi opatrně, opravdu trochu /jen malou lžičku/ dala asi na půl kila těstovin. To bylo špatně. Zaprvné to těstoviny ani nepoznaly a tudíž nezměnily chuť jen se trochu zazelenaly.Pesto bylo drahé a tak mělo vydržet na víc jídel!!!! Nepovedlo se. Bylo snězeno hned na poprvé. A já pochopila kouzlo pesta. Je to vlastně rafinovaně uskladněná bazalka.
Bazalkové listy rozmělnime s olivovým olejem a solí. Pak se mohou přidat různé druhy oříšků, sýr. Pravé italské tady stejně nevyrobíme a tak zůstaňme u české variace.
Takže do mixeru bazalkové lístky, česnek, sůl a olivový olej rozmixovat. Přidat parmezán a piniové oříšky/ vlasšké/. Konzistence pasty.
Těstoviny mají pesto rády a Vy si ho zamilujete taky. Ve sklaničkách se dá dobře uchovat i na zimu .jen pořádně upěchovat a nahoru zalít olejem.