Hummus

19. srpen 2010 | 12.44 |
blog › 
Hummus

humusSuroviny: cizrna, voda, sůl, tahini, česnek, citronová šťáva

Postup: Cizrnu promyjte a dejte vařit / jestli si vzpomenete je lepší ji dát namočit, já jsem sklerotik a tak už vím ,že se bez namočení vaří stejně dlouho jako fazole/.

Vodu z uvařené cizrny použijeme jako základ polévky a samotnou cizrnu rozmixujeme/ dejte i trochu vody/ s trochou soli, česneku a tahini  do hladkého krému.

Citronová šťáva hummus jemně dochutí. Toto je základ ve střední Asii, kde je toto jídlo domovem existují stovky variant takže dotoho a zkoušejte.

Já jsem zatím zcela unešena tímto základem.

Co je tahini ?Koukněte do rubriky  netradiční suroviny

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář