petr*: Dobrý den,
koukám, že jste vaření docela propadla. Tolik receptů, soupisů potřebného materiálu, tolik času stráveného umrtvováním původně živých surovin. Máte čas někdy žít? Máte čas jít ven na sluníčko, na vzduch. Nejste pořád jen v té kuchyni a u počítače?
Myslím, že by bylo fér ukázat obě strany mince. Prot Vá svyzývám, vytvořte zde vedle odkazů na recepty a suroviny také odkaz na informace o tom, kam vaření vede - k nemocem. Jestliže suroviny projdou průmyslovou úpravou a tepelným zpracováním, ničí se vitaminy, minerály i to zcela nepostradatelné - enzymy. Je proto vyloučené, aby byl člověk na takové stravě zdravý, to je nemožné. Nejsme stroje, jsme živé bytosti.
A právě proto by bylo fér ukázat obě strany mince. Na krabičkách cigaret je nápis "Kouření může zabíjet", obdobný text by měla obsahovat každá kniha receptů na vaření, protože "Vaření může zabíjet".
Je mi již hodně let a prožil jsem v nemocnicích s lékaři hodně peripetií. Až nyní, ve vyšším věku, jsem pochopil, že lékaři mi nepomohou, protože je živí nemocný pacient a nikoli uzdravený, proto mají zájem na tom zachovat si pacienty závislé na doktorech. Zamyslel jsem se, přečetl pár knih a vyzkoušel stravu, kterou má živá bytost správně jíst. Nyní jsem již několik let zdráv jak rybka a u doktora jsem nebyl ani nepamatuji. Ptáte se, čím to? Přestal jsem jíst vařenou, tedy mrtvou hmotu, která zaplní žaludek, ale nedá tělu živiny.
Ukažte svým čtenářům obě strany této mince a vložte sem odkaz například na knihu, která se vařením zabývá také, ale poněkud jinak:
http://www.uloz.to/5782107/wandmaker-2-co-vam-doktori-nereknou-pdf
Přeji pěkný den všem návštěvníkům tohoto webu,
Petr K.