Cizrna

19. srpen 2010 | 12.45 |
blog › 
Cizrna

CizrnaCizrna nebo li římský hrách je luštěnina, které propadnete.

Jestli si kupujete celozrné bagety tak při jejich konzumaci najednou zjistíte, že vaše zuby se zakously do hrudky, která má velmi lahodnou chuť a než si to uvědomíte je to pryč.,hrudka i lahodná chuť a Vám zůstane jen vzpomínka a přemýšlení co to bylo? Tak už nemusíme přemýšlet,  byla to kulička cizrny.

Kuličky cizrny jsou větší než našeho hrachu, při vaření se nerozvaří a jsou velmi velmi lahodné a dají se s ní dělat kouzla.

Tak a nyní trochu poučení  ........cizrna ........dobrý zdroj bílkovin a vlákniny,

obsahuje honě draslíku, vápníku, hořčíku a manganu,

z vitamínu zejména karoten a kyselinu listovou.

Vaří se po namočení jako fazole, když do hrnce přidáte i bobkový list bude chutnější.

Cizrnu dejte tam kde byste dali maso.

Takže vynikajíčí je cizrna jako guláš , cizrna v pikantní rajské omáčce s paprikou, cizrnové opekánky,  hummus pomazánka,

cizrnové karbenátky a tak bych mohla pokračovat .

Uvařte si jí vždy víc, trochu dejte do polévky/ rozmixovat přidat kolečka mrkve a zelenou nať/ nebo udělat klasiku jako hrachovku / česnek, majoránka/

Trochu jako hummus, zbytek na mražák s pak jen vložit do hotového základu ,třeba na guláš nebo přidat do těsta na chléb či jiné pečivo.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Cizrna hospodynka 23. 08. 2010 - 04:39