Tahini

19. srpen 2010 | 13.12 |
blog › 
Tahini

tahinu 2Tahini je máslo- pasta , připravená z rozdrcených sezamových semínek.

Je ji možno zařadit do jídelníčku jako náhražku másla.obsahuje řadu vitamínu skupiny B, draslík, vápník, hořčík, železo a zinek, stopové prvky.

Pan Josef Jonáš jej doporučuje při očních potížích , onemocnění kůže, sliznic, nehtů a vlasů, ke zvýšení imunity a zlepšení látkové výměny.

tahiniDostane te jej koupit ve zdravých výživách a někde i v obyčejných obchodech.

Je v rozličných baleních tak se raději ptejte. Chuť tahini je specifická , prostě sezamová olejová .na chleba s trochou soli není špatná.

Do hummusu z cizrny je vynikající .

Ale hlavně je obrovským zdrojem vápníku, takže místo sklenice mléka zkuste lžičku Tahini.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář