Suroviny: fazolky, mrkev, celer, máslo, cibule, hříbky, mandle, sojová smetana, mouka/ dá se použít jakákoli i škrob/voda,pepř, sůl, petrželka
Postup: Fazolky uvaříme v osolené vodě společně s mrkví a celerem, které nakrájíme na tenké proužky.Mandlové nudličky opražíme na másle pak k nim přidáme cibuli a hříbky, dusíme, pak je zahustíme sojovou smetanou s moukou, osolíme, okořeníme.Pekáček vymažeme naplníme vařenou zeleninou a fazolkami prolejeme hříbkovou omáčkou.Nahoru můžeme posypat ještě mandlemi a kousky másla a dáme zapéci
Suroviny: fazolky, olej, cibule, stroužek česneku, rajčata/ v zimě je lepší dát jen protlak nebo nakládané rajčata/, pepř, petrželka, sůl
Postup: Fazolky si uvaříme v osolené vodě do měkka.Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli,česnek.Pak přidáme rajčata,sůl a pepř a vše rozdusíme.
Přidáme okapané fazolky.Lehce zamícháme a podusíme společně asi 5 minut. Před podáváním posypeme petrželkou.
Suroviny: zelené fazolky, voda, sůl, máslo, petrželka nať
Postup:Zelené fazolky řádně omyjeme /můžeme odkrojit konce/ a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Krátce povaříme.Měly by být příjemně měkké, ale ne rozvařené. Vybereme na talíř, posypene nakrájenou petrželkou a polejeme horkým máslem.