Fazolky zapečené s mandlemi

30. červenec 2010 | 21.15 | rubrika: Fazolky

Suroviny: fazolky, mrkev, celer, máslo, cibule, hříbky, mandle, sojová smetana, mouka/ dá se použít jakákoli i škrob/voda,pepř, sůl, petrželka

Postup: Fazolky uvaříme v osolené vodě společně s mrkví a celerem, které nakrájíme na tenké proužky.Mandlové nudličky opražíme na másle pak k nim přidáme cibuli a hříbky, dusíme, pak je zahustíme sojovou smetanou s moukou, osolíme, okořeníme.Pekáček vymažeme naplníme vařenou zeleninou a fazolkami prolejeme hříbkovou omáčkou.Nahoru můžeme posypat ještě mandlemi a kousky másla a dáme zapéci

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 11x

Fazolky pro provensálsku

30. červenec 2010 | 21.02 | rubrika: Fazolky

Suroviny: fazolky, olej, cibule, stroužek česneku, rajčata/ v zimě je lepší dát jen protlak nebo nakládané rajčata/, pepř, petrželka, sůl

Postup: Fazolky si uvaříme v osolené vodě do měkka.Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli,česnek.Pak přidáme rajčata,sůl a pepř a vše rozdusíme.

              Přidáme okapané fazolky.Lehce zamícháme a podusíme společně asi 5 minut. Před podáváním posypeme petrželkou.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 36x

Fazolky po francouzku

19. červenec 2010 | 21.56 | rubrika: Fazolky

Suroviny: zelené fazolky, voda, sůl, máslo, petrželka nať

Postup:Zelené fazolky řádně omyjeme /můžeme odkrojit konce/ a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Krátce povaříme.Měly by být příjemně měkké, ale ne rozvařené. Vybereme na talíř, posypene nakrájenou petrželkou a polejeme horkým máslem.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 28x