Jáhlová pizza

11. říjen 2010 | 20.29 | rubrika: Jáhly

Suroviny: uvařené jáhly, olej, rajský protlak, zelenina syrová i dušená, tymián, sůl, sýr, tofu

Postup: Uvařené jáhly ochutíme solí a olejem a namačkáme do vymazaného plechu. Protlak ochutíme tymiánem a česnekem, solí, cukrem, olejem a namažeme na jáhly.

Zeleninu nakrájeme na plátky a urovnáme nahoru. Zapečeme a před dopečením posypame sýrem nebo tofu.Můžeme také použít již udušenou zeleninu/mrkev, celer, zelí/ pizza dostane zase jinou chuť.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 298x

Jáhlové knedlíky - plněné, slané i sladké

3. říjen 2010 | 18.35 | rubrika: Jáhly

Suroviny:

350 g jáhel, 100 g celozrnné špaldové hrubé mouky, sůl

Postup:

Jáhly spaříme a dáme vařit s vodou v poměru 1:2,5 mírně osolíme. Po uvaření necháme vychladnout a pak zapracujeme mouku. Vytvoříme tuhé těsto.

Kulaté knedlíčky vaříme ve vroucí vodě dokud nevyplavou.

Knedlíčky můžeme plnit uzeným tofu/slané/, rozinkami jako sladké, bez náplně přelévat ovocnou omáčkou

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 461x