Suroviny: uvařené jáhly, olej, rajský protlak, zelenina syrová i dušená, tymián, sůl, sýr, tofu
Postup: Uvařené jáhly ochutíme solí a olejem a namačkáme do vymazaného plechu. Protlak ochutíme tymiánem a česnekem, solí, cukrem, olejem a namažeme na jáhly.
Zeleninu nakrájeme na plátky a urovnáme nahoru. Zapečeme a před dopečením posypame sýrem nebo tofu.Můžeme také použít již udušenou zeleninu/mrkev, celer, zelí/ pizza dostane zase jinou chuť.
Suroviny:
350 g jáhel, 100 g celozrnné špaldové hrubé mouky, sůl
Postup:
Jáhly spaříme a dáme vařit s vodou v poměru 1:2,5 mírně osolíme. Po uvaření necháme vychladnout a pak zapracujeme mouku. Vytvoříme tuhé těsto.
Kulaté knedlíčky vaříme ve vroucí vodě dokud nevyplavou.
Knedlíčky můžeme plnit uzeným tofu/slané/, rozinkami jako sladké, bez náplně přelévat ovocnou omáčkou