Jáhlová pizza
11. říjen 2010 v 20.29 | rubrika: Jáhly
Suroviny: uvařené jáhly, olej, rajský protlak, zelenina syrová i dušená, tymián, sůl, sýr, tofu Postup: Uvařené jáhly ochutíme solí a olejem a namačkáme do vymazaného plechu. Protlak ochutíme tymiánem a česnekem, solí, cukrem, olejem a namažeme na jáhly. Zeleninu nakrájeme na plátky a urovnáme nahoru. Zapečeme a před dopečením posypame sýrem nebo tofu.Můžeme také použít již udušenou zeleninu/mrkev, celer, zelí/ pizza dostane zase jinou chuť. |
přečteno: 298x | přidat komentář
|
Jáhlové knedlíky - plněné, slané i sladké
3. říjen 2010 v 18.35 | rubrika: Jáhly
Suroviny: 350 g jáhel, 100 g celozrnné špaldové hrubé mouky, sůl Postup: Jáhly spaříme a dáme vařit s vodou v poměru 1:2,5 mírně osolíme. Po uvaření necháme vychladnout a pak zapracujeme mouku. Vytvoříme tuhé těsto. Kulaté knedlíčky vaříme ve vroucí vodě dokud nevyplavou. Knedlíčky můžeme plnit uzeným tofu/slané/, rozinkami jako sladké, bez náplně přelévat ovocnou omáčkou |
přečteno: 461x | přidat komentář
|