Ovocné omáčky studené
20. červenec 2010 v 21.05 | rubrika: Ovocné omáčky
Suroviny: jablka, meruňky, ryngle, švestky, maliny, borůvky Postup:Ovoce omyjeme a rozmixujeme.Můžeme dosladit. |
přečteno: 19x | přidat komentář
|
Ovocné omáčky teplé
20. červenec 2010 v 20.57 | rubrika: Ovocné omáčky
Suroviny:Na teplou ovocnou omáčku můžeme použít všechno ovoce co známe,maizena, voda, cukr Postup:Ovoce omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme vařit do trošky vařící vody se štetičkou soli/ podpoří sladkost ovoce/,máte-li rádi hodně sladké dejte cukr nejprve rozvařit do vody. Ovoce dusíme do změknutí.Rozmixujeme / můžeme přecedit např.rybíz/. Je-li hodně řídké, zahustíme troškou vody s maizenou/škrobem. Omáčkou poléváme palačinky, knedlíčky, nebo si ji dáme s jemným pečivem jen tak lžičkou. |
přečteno: 149x | přidat komentář
|