Ovocné omáčky studené

20. červenec 2010 | 21.05 | rubrika: Ovocné omáčky

Suroviny: jablka, meruňky, ryngle, švestky, maliny, borůvky

Postup:Ovoce omyjeme a rozmixujeme.Můžeme dosladit.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 19x

Ovocné omáčky teplé

20. červenec 2010 | 20.57 | rubrika: Ovocné omáčky

Suroviny:Na teplou ovocnou omáčku můžeme použít všechno ovoce co známe,maizena, voda, cukr

Postup:Ovoce omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme vařit do trošky vařící vody se štetičkou soli/ podpoří sladkost ovoce/,máte-li rádi hodně sladké dejte cukr nejprve rozvařit do vody. Ovoce dusíme do změknutí.Rozmixujeme / můžeme přecedit např.rybíz/. Je-li hodně řídké, zahustíme troškou vody s maizenou/škrobem.

Omáčkou poléváme palačinky, knedlíčky, nebo si ji dáme s jemným pečivem jen tak lžičkou.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 149x