Co se dá říct o pohance
13. červen 2012 v 20.13 | rubrika: Pohanka
Pohanka se počítá k obilninám, ale pravdou zůstává, že je to bylina z čeledi rdesnovitých. V naši zemi se objevuje po nájezdech tatarů v 15 století. Je to plnohodnotná obilovina s obsahem vápníku, hořčíku, ritinu a dalších minerálů. Pohanka ke snídani: vařená jako kaše ve vodě nebo v sojovém mléce,podáváná s ořechy,medem, švestkami, jogurtem Pohanka k obědu: jako příloha místo rýže nebo napůl s rýží/ než si zvykneme/ společně se zeleninou, houbami jako rizoto jako karbenátky |
přečteno: 27x | přidat komentář
|
16. srpen 2010 v 22.40 | rubrika: Pohanka
Nituké - krátce osmahlá zelenina Lze použít jakoukoli obilninu i pohanku Suroviny : jakoukoli zeleninu kterou máte doma, obilnina /rýže, špalda, pohanka, jáhly, kroupy.../, špetka koření které máte rádi/ kari, tymiám, koriandr...., olej, sůl Postup: Obilninu uvaříme dle zvyklosti. Na olej dáme mleté koření dle vlastní chuti a přidáváme v |
přečteno: 31x | přidat komentář
|
Pohanka s čočkou
16. srpen 2010 v 22.35 | rubrika: Pohanka
Suroviny: pohanka, čočka, cibule, bobkový list, sůl, umeocet, peprník, olej Postup: Pohanku uvaříme v osolené vodě. Čočku propláchneme a uvaříme s bobkovým listem. Cibuli podusíme na oleji. Smícháme stejné díly pohanky, čočky a cibule osolíme. Dochutíme umeoctem a peprníkem Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo okurkou |
přečteno: 52x | přidat komentář
|
Pohankové lečo
16. srpen 2010 v 22.08 | rubrika: Pohanka
Suroviny : pohanka, cibule, papriky, rajčata, olej, sůl, česnek Postup: Na oleji cibulku do červena, přidat nakrájené papriky a rajčata společně s umytou pohankou, podlít a dusit. Po vydušení vody osolit, okořenit česnekem. |
přečteno: 83x | přidat komentář
|
Pohankový prejt
16. srpen 2010 v 22.00 | rubrika: Pohanka
Suroviny: pohanka, sůl, česnek, majoránka, olej, cibule, sojová mouka, voda Postup: Pohanu promyjeme a dáme vařit společně se solí. Je uvařená velmi rychle a na toto jídlo ji potřebujeme trochu rozvařenou. Na oleji osmažíme cibulku do růžova. Do uvařené pohanky/ máte li v ní ještě vodu , slijte ji/ přidáme majoránku, cibulku a česnek. Řádně promícháme. Je li sypká, musíme ji trochu zahustit vodou se sojovou moukou. Pak je třeba nechat ji znovu přejít varem. Podáváme s dušeným zelím
|
přečteno: 106x | přidat komentář
|