Polévka bramborová s kroupami

18. srpen 2010 | 18.39 | rubrika: Polévky s obilninou

Suroviny: cibule, brambory, olej, kroupy, majoránka, česnek, voda, bobkový list

Postup: Cibuli osmažíme na oleji do zlatova vložíme promyté kroupy a zalejeme vodou se solí a bobkovým listem. Vaříme . V polovině varu přidáme na kostičky nakrájené brambory a společně dovaříme. Vytáhneme bobkový list, dochutíme česnekem a majoránkou.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 83x

Polévka chlebová

18. srpen 2010 | 18.06 | rubrika: Polévky s obilninou

Suroviny: starý chléb, cibule, olej, voda, vega-klaso,

Postup: Starý chléb nakrájíme na kousky, které opečeme společně s nakrájenou cibulí na oleji. Přilejeme vodu a ochutíme vegou. Vaříme.

Tuto jednoduchou polévku můžeme vylepšit semínky, sojovou smetanou, tofu nebo jen zelenými natěmi.

Máte li v jídelníčku sýry pak do této polévky je také dejte / i starý okoralý  kousek se dobře rozvaří /

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 12x

Polévka vločková s Nori řasou

18. srpen 2010 | 17.54 | rubrika: Polévky s obilninou

Suroviny: Voda, ovesné vločky, olej, Vega -Klaso, Nori řasa

Postup: Na oleji opražíme trochu vločky  a zalejeme vodou,ochutíme vegou a vaříme.Pozor připaluje se a ráda utíká.Po uvaření do polévky nasypeme Nori řasu /prodává se v jemné úpravě vypadá jako sušená petrželka/.

Polévka je hustá podle množství vloček , takže záleží na Vás zda chcete hustou přesnídávkovou nebo jen lehkou spíše vodovou. Nori řasa je chuťově pro mě nejpřijatelnější z mořských řas, nemá pachuť .

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 38x

Polévka bíla zeleninová s pohankou

16. srpen 2010 | 21.01 | rubrika: Polévky s obilninou

Suroviny: Brambory, kedlubna, trochu zelí, cibule, česnek, sůl, sojové mléko, pohanka,olej

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kvádříčky. Zelí a cibuli na nudličky. Všechnu dáme  vařit do osolené vody. Před dovařením přidáme hrst pohanky a velkou lžíci sojového mléka. Dochutíme česnekem rozetřeným v oleji.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 10x

Polévka kukuřičná s goji a dýňovými semínky

16. srpen 2010 | 20.50 | rubrika: Polévky s obilninou

Suroviny: kukuřičná mouka, sojová mouka, sojové mléko, goji, dyňové semínka, Vega, tuk na zjemnění / máslo nebo olej/

Postup: V hrnci na sucho opražíme mouky společně s dýňovými semínky/, jakmile začnou praskat a poskakovat  je čas přílít vodu. Vaříme krátce, pozor utíká.

Před dovařením přidáme trochu sojového mléka, sůl nebo Vegu a goji. Než dáme na stůl zjemníme tukem.

Je krásně žlutá a červenými a hnědými flíčky / goji a dýně/.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 13x