Polévka bramborová s kroupami
18. srpen 2010 v 18.39 | rubrika: Polévky s obilninou
Suroviny: cibule, brambory, olej, kroupy, majoránka, česnek, voda, bobkový list Postup: Cibuli osmažíme na oleji do zlatova vložíme promyté kroupy a zalejeme vodou se solí a bobkovým listem. Vaříme . V polovině varu přidáme na kostičky nakrájené brambory a společně dovaříme. Vytáhneme bobkový list, dochutíme česnekem a majoránkou. |
přečteno: 83x | přidat komentář
|
Polévka chlebová
18. srpen 2010 v 18.06 | rubrika: Polévky s obilninou
Suroviny: starý chléb, cibule, olej, voda, vega-klaso, Postup: Starý chléb nakrájíme na kousky, které opečeme společně s nakrájenou cibulí na oleji. Přilejeme vodu a ochutíme vegou. Vaříme. Tuto jednoduchou polévku můžeme vylepšit semínky, sojovou smetanou, tofu nebo jen zelenými natěmi. Máte li v jídelníčku sýry pak do této polévky je také dejte / i starý okoralý kousek se dobře rozvaří /
|
přečteno: 12x | přidat komentář
|
Polévka vločková s Nori řasou
18. srpen 2010 v 17.54 | rubrika: Polévky s obilninou
Suroviny: Voda, ovesné vločky, olej, Vega -Klaso, Nori řasa Postup: Na oleji opražíme trochu vločky a zalejeme vodou,ochutíme vegou a vaříme.Pozor připaluje se a ráda utíká.Po uvaření do polévky nasypeme Nori řasu /prodává se v jemné úpravě vypadá jako sušená petrželka/. Polévka je hustá podle množství vloček , takže záleží na Vás zda chcete hustou přesnídávkovou nebo jen lehkou spíše vodovou. Nori řasa je chuťově pro mě nejpřijatelnější z mořských řas, nemá pachuť . |
přečteno: 38x | přidat komentář
|
Polévka bíla zeleninová s pohankou
16. srpen 2010 v 21.01 | rubrika: Polévky s obilninou
Suroviny: Brambory, kedlubna, trochu zelí, cibule, česnek, sůl, sojové mléko, pohanka,olej Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kvádříčky. Zelí a cibuli na nudličky. Všechnu dáme vařit do osolené vody. Před dovařením přidáme hrst pohanky a velkou lžíci sojového mléka. Dochutíme česnekem rozetřeným v oleji.
|
přečteno: 10x | přidat komentář
|
Polévka kukuřičná s goji a dýňovými semínky
16. srpen 2010 v 20.50 | rubrika: Polévky s obilninou
Suroviny: kukuřičná mouka, sojová mouka, sojové mléko, goji, dyňové semínka, Vega, tuk na zjemnění / máslo nebo olej/ Postup: V hrnci na sucho opražíme mouky společně s dýňovými semínky/, jakmile začnou praskat a poskakovat je čas přílít vodu. Vaříme krátce, pozor utíká. Před dovařením přidáme trochu sojového mléka, sůl nebo Vegu a goji. Než dáme na stůl zjemníme tukem. Je krásně žlutá a červenými a hnědými flíčky / goji a dýně/. |
přečteno: 13x | přidat komentář
|