Suroviny: cibule, brambory, olej, kroupy, majoránka, česnek, voda, bobkový list
Postup: Cibuli osmažíme na oleji do zlatova vložíme promyté kroupy a zalejeme vodou se solí a bobkovým listem. Vaříme . V polovině varu přidáme na kostičky nakrájené brambory a společně dovaříme. Vytáhneme bobkový list, dochutíme česnekem a majoránkou.
Suroviny: starý chléb, cibule, olej, voda, vega-klaso,
Postup: Starý chléb nakrájíme na kousky, které opečeme společně s nakrájenou cibulí na oleji. Přilejeme vodu a ochutíme vegou. Vaříme.
Tuto jednoduchou polévku můžeme vylepšit semínky, sojovou smetanou, tofu nebo jen zelenými natěmi.
Máte li v jídelníčku sýry pak do této polévky je také dejte / i starý okoralý kousek se dobře rozvaří /
Suroviny: Voda, ovesné vločky, olej, Vega -Klaso, Nori řasa
Postup: Na oleji opražíme trochu vločky a zalejeme vodou,ochutíme vegou a vaříme.Pozor připaluje se a ráda utíká.Po uvaření do polévky nasypeme Nori řasu /prodává se v jemné úpravě vypadá jako sušená petrželka/.
Polévka je hustá podle množství vloček , takže záleží na Vás zda chcete hustou přesnídávkovou nebo jen lehkou spíše vodovou. Nori řasa je chuťově pro mě nejpřijatelnější z mořských řas, nemá pachuť .
Suroviny: Brambory, kedlubna, trochu zelí, cibule, česnek, sůl, sojové mléko, pohanka,olej
Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kvádříčky. Zelí a cibuli na nudličky. Všechnu dáme vařit do osolené vody. Před dovařením přidáme hrst pohanky a velkou lžíci sojového mléka. Dochutíme česnekem rozetřeným v oleji.
Suroviny: kukuřičná mouka, sojová mouka, sojové mléko, goji, dyňové semínka, Vega, tuk na zjemnění / máslo nebo olej/
Postup: V hrnci na sucho opražíme mouky společně s dýňovými semínky/, jakmile začnou praskat a poskakovat je čas přílít vodu. Vaříme krátce, pozor utíká.
Před dovařením přidáme trochu sojového mléka, sůl nebo Vegu a goji. Než dáme na stůl zjemníme tukem.
Je krásně žlutá a červenými a hnědými flíčky / goji a dýně/.