Suroviny: Fazolky, cibule, rajčatový protlak /rajčata/ jogurt, máslo, mouka, voda, sůl, pepř, kopr
Postup: Fazolky nakrájené na šikmé proužky a cibuli na tenké proužky vaříme v osolené a opepřené vodě.Lžíčku másla utřeme s moukou a rajčatovým protlakem. Přidáme k zelenině a vaříme doměkka.Po odstavení vmícháme jogurt a kopr.
Suroviny: voda, brambory, kmín, olej, paprika, sůl, libeček
Postup: Do hrnce dáme trošku oleje a orestujeme na něm kmín. Oloupané brambory nakrájíme a malé kousky a přidáme ke kmínu. Rychle orestujeme a zalejeme vodou. Osolíme jemně. Vaříme asi 5 minut a přidáme papriku nakrájenou na nudličky. Společně dovaříme.Chvíli před vypnutím vložíme část nakrájeného libečku, zbytkem zdobíme polévku na talíři.
Suroviny: Žitná mouka/ můžete použít jakoukoli jinou/, velkou hrst zeleného koření, olej, sůl, kmín,vejce/ pro velké hladovce není nutné/
Postup: Na dno hrnce dáme trošku oleje a něm opražíme kmín a trošku nakrájeného zeleného koření, přisypeme mouku, orestujeme/ pro hladovce nyní přidáme vejce/
zalejeme vodou, osolíme mírně a vaříme. Provaříme