Suroviny: fazole/ nejlépe bílé máslové/, voda, olej, sůl, citronová šťáva, bobkový list, olivy, bazalka
Postup:Fazole uvaříme/ nejlépe den předem namočené, taky lze použít fazole z konzervy /s bobkovým listem/ pro lepší stravitelnost/ a bez soli.
Uvařené fazole scedíme a dáme do vyšší nádoby ve které je rozmixujeme společně s olejem. Fazole se chovají
Suroviny: fazole/ nejlépe bílé máslové/, voda, olej, sůl, citronová šťáva, bobkový list
Postup:Fazole uvaříme/ nejlépe den předem namočené, taky lze použít fazole z konzervy /s bobkovým listem/ pro lepší stravitelnost/ a bez soli.
Uvařené fazole scedíme a dáme do vyšší nádoby ve které je rozmixujeme společně s olejem. Fazole se chovají jako při šlehání majonézy, čím více dáte oleje tím je více pomazánky. Přilévejte olej pomalu. Hotovou pomazánku osolíme a dochutíme citrónovou šťávou.
Máme hotový základ pro různé druhy pomazánek