Dýňové kousky se skořicí
3. listopad 2010 v 20.05 | rubrika: Dýně
Suroviny: očištěná dýně/ nejchutnější bude Hokaido/, máslo, skořice, namočené rozinky, slunečnice, přírodní cukr, citron Postup : Dáme si rozpustit máslo a na něm orestujeme slunečnici a na kousky nakrájenou dýni, kterou jsme pokapali citrónem, zaprášime skořicí a cukrem. Stále mícháme a restujeme. Po chvilce přidáme rozinky namočené v horké vodě a společně ještě dusíme. |
přečteno: 13x | přidat komentář
|
Dýně po benátsku
11. říjen 2010 v 20.23 | rubrika: Dýně
Suroviny : dýně Hokkaido, rohlíky staré, sojové mléko, houby, cibule, olej, tvrdý sýr nebo uzené tofu, koření na dýni dle chuti , sůl Postup: Houby podusíme na cibulce, rohlíky namočíme do mléka a pak promícháme s houbami a sýrem. Dýni nakrájíme na plátky potřeme olejem s kořením a poklademe do zapékací mísy.Dýni přikryjeme peřinkou z rohlíkové směsi. Zapékáme v horké troubě. |
přečteno: 10x | přidat komentář
|
Fazolos Bombardilos
10. říjen 2010 v 14.47 | rubrika: Dýně
Suroviny: 480 g očištěné dýně, 440 g červených uvařených fazolí, 300 g tofu , 1 velká cibule, 4 lžíce oleje, 2 lžíce koření Chili con carne, sůl Postup : Dýni a tofu nakrájíme na menší kousky.Na oleji zěňte nakrájenou cibulku, přidejte dýni a tofu. Osolte a opékejte asi 10 minut za občasného míchání. Až je dýně měkká, přidejte koření fazole a vše krátce prohřejte. Zkuste zjemnit kysanou smetanou, jogurtem, sojovou majonézou
|
přečteno: 12x | přidat komentář
|
Polévka dýňová zlatá
10. říjen 2010 v 14.46 | rubrika: Dýně
Suroviny: Dýně, máslo, pomerančová a citronová kůra, sůl, zeleninový vývar, smetana, mandle na nudličky Postup: Na másle orestujeme na kousky nakrájenou dýni a mandle, zalijeme vývarem a přidáme kůru, sůl a vaříme do měkka. Vyndáme kůru. Dýni rozmixujeme dochutíme solí a smetanou. |
přečteno: 9x | přidat komentář
|
10. říjen 2010 v 14.44 | rubrika: Dýně
Orientální kuskus s dýní pro 4 osoby, příprava 30 minut Suroviny 600 g očištěné dýně 2 hrnky kuskusu 100g mandlí 2 větší cibule 4 lžíce rozinek 5 lžic kokosové moučky 1 lžíce skořice špetka chilli šťáva z citrónu olej sůl Postup: Kuskus |
přečteno: 170x | přidat komentář
|