Zeleninový boršč
3. listopad 2010 v 20.48 | rubrika: Polévky zeleninové
Suroviny: olej,cibule. zelí. mrkev, petržel, bobkový list, rajčatový protlak, červená řepa, súl, pepř, nové koření Postup:Do rozehřátého oleje vložíme oloupanou cibuli nakrájenou na kostky. Hlávkové zelí omyjeme, mrkev a petržel oškrábeme, nakrájíme na tenké nudličky. Všechno spolu orestujeme, přidáme bobkový list a koření, rajčatový protlak a vodu. Pomalým varem vaříme do poloměkka, poté přidáme červenou řepu, kterou jsme podusili zvlášť a zeleninový boršč dochutíme solí.
|
přečteno: 39x | přidat komentář
|
Polévka dýňová zlatá
3. říjen 2010 v 19.08 | rubrika: Polévky zeleninové
Suroviny: Dýně, máslo, pomerančová a citronová kůra, sůl, zeleninový vývar, smetana, mandle na nudličky Postup: Na másle orestujeme na kousky nakrájenou dýni a mandle, zalijeme vývarem a přidáme kůru, sůl a vaříme do měkka. Vyndáme kůru. Dýni rozmixujeme dochutíme solí a smetanou.
|
přečteno: 14x | přidat komentář
|
26. srpen 2010 v 16.36 | rubrika: Polévky zeleninové
Suroviny: zeleninový vývar, rýže, chilli, květák, kešu oříšky, máslo Postup: Do zeleninového vývar dáme vařit opláchnutou rýži a vaříme do rozvaření, pak přidáme na růžičky rozebraný květák, trochu chilli a kešu oříšky a ovaříme. Zjemníme lžíčkou másla
Květáková |
přečteno: 48x | přidat komentář
|
Polévka kedlubnová s celerovými lístky
18. srpen 2010 v 18.34 | rubrika: Polévky zeleninové
Suroviny: Kedlubna, voda, vega, rýže, celerové lístky, máslo Postup: Kedlubnu očistíme nakrájíme na kvádříky a společně s rýží uvaříme ve vodě s vegou. Rýže by se měla rozvařit a jemně polévku zahustit. Před dovařením vložíme celerové lístky natrhané a lžičku másla .Hodí se dochutit pepřem pro letní horka i chilli. Kdo má celer rád nechá si lístky syrové a jen na ně naleje horkou polévku
|
přečteno: 11x | přidat komentář
|
18. srpen 2010 v 18.25 | rubrika: Polévky zeleninové
Suroviny: mrkev hodně, cibule stejně, voda, vega, kysaná smetana/sojová smetana Postup: Mrkev očistíme a společně s cibuli nakrájíme na špalíky a dáme vařit do vodys vegou. Pozor polévka má být velmi hustá dejte jen trochu vody. Po uvaření vše rozmixujeme a dochutíme kysanou smetanou a trochou soli . Polévka má mít hustotu |
přečteno: 34x | přidat komentář
|
18. srpen 2010 v 18.14 | rubrika: Polévky zeleninové
Suroviny: mrkev, voda, špaldová mouka, sojová mouka, sůl, vega- klaso, muškátový květ Postup: Mrkev rozdělíme na polovinu. Jednu část nastrouháme na jemné nudličky, druhou nakrájíme na kolečka. Kolečka mrkve dáme vařit do zeleninového vývaru / voda s vegou/. Špaldovou mouku /asi 2 plné lžíce / smícháme s 1 lžičkou sojové mouky a s nastrouhanou mrkví, |
přečteno: 46x | přidat komentář
|
16. srpen 2010 v 21.08 | rubrika: Polévky zeleninové
Suroviny: rajčata, cibule,umeocet, bazalka,vega klare nebo sůl,olej Postup : Rajčata spaříme a oloupeme/ když se nám nechce nevadí, v polévce budou plavat tenké vlásky slupek , bude to i hezčí ...možná.../. Cibuli nakrájíme společně s rajčaty na proužky a dáme vařit do vody ochucené Vegou nebo Klare. Do uvařené přilejeme trochu Umeoctu, abychom docílili sladkokyselou chuť / když dáme moc |
přečteno: 40x | přidat komentář
|
Polévka fazolková červená
30. červenec 2010 v 21.31 | rubrika: Polévky zeleninové
Suroviny: Fazolky, cibule, rajčatový protlak /rajčata/ jogurt, máslo, mouka, voda, sůl, pepř, kopr Postup: Fazolky nakrájené na šikmé proužky a cibuli na tenké proužky vaříme v osolené a opepřené vodě.Lžíčku másla utřeme s moukou a rajčatovým protlakem. Přidáme k zelenině a vaříme doměkka.Po odstavení vmícháme jogurt a kopr. |
přečteno: 26x | přidat komentář
|
Polévka bramborová s paprikou a libečkem
19. červenec 2010 v 21.23 | rubrika: Polévky zeleninové
Suroviny: voda, brambory, kmín, olej, paprika, sůl, libeček Postup: Do hrnce dáme trošku oleje a orestujeme na něm kmín. Oloupané brambory nakrájíme a malé kousky a přidáme ke kmínu. Rychle orestujeme a zalejeme vodou. Osolíme jemně. Vaříme asi 5 minut a přidáme papriku nakrájenou na nudličky. Společně dovaříme.Chvíli před vypnutím vložíme část nakrájeného libečku, zbytkem zdobíme polévku na talíři. |
přečteno: 26x | přidat komentář
|
18. červenec 2010 v 22.25 | rubrika: Polévky zeleninové
Suroviny: Žitná mouka/ můžete použít jakoukoli jinou/, velkou hrst zeleného koření, olej, sůl, kmín,vejce/ pro velké hladovce není nutné/ Postup: Na dno hrnce dáme trošku oleje a něm opražíme kmín a trošku nakrájeného zeleného koření, přisypeme mouku, orestujeme/ pro hladovce nyní přidáme vejce/ zalejeme vodou, osolíme mírně a vaříme. Provaříme |
přečteno: 14x | přidat komentář
|