Knedlíky plněné uzeným tempehem

28. únor 2011 | 20.16 | rubrika: Sojové speciality

Tento recept uvádím přesně,  jak mi ho napsala Andrejka má spolužačka z IAS. Jednou je přivezla do školy už hotové jen jsme si je ohřály s kysaným zelím.

Byla to pohádka a tak doufám, že vám také bude chutnat.

Knedlíky
Uzený tempeh nakrájíme na kostíčky, 5 rohlíků nebo housek pokrájených na kostičky, šálek hrubé mouky, špetka soli, event. prdopeč., sekaná zelená petrželka,

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 226x

Sojová vaječina

26. srpen 2010 | 16.57 | rubrika: Sojové speciality

Suroviny: sojová mouka, voda, cibule, olej, pepř, sůl, máslo, zelená nať petrželky, sojová omáčka, česnek

Recept na vaječinu ze sojové mouky.

Jedna polévková lžíce mouky se rozmíchá s vodou na konzistenci vejce, osolí se, opepří , přidá se pár kapek sojové omáčky a vleje se na růžovou cibulku s česnekem. Chvíli se provaří, do zhoustnutí. Sype se nakrájenou petrželkou. Před podáváním ještě zjemníme trochu másla

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 25x

Sojová majonéza a tatarka

26. srpen 2010 | 16.51 | rubrika: Sojové speciality

Suroviny: lžíce sojové mouky, voda, olej, sůl, pepř, cibule, okurek, citronová šťáva

Sojová majonéza je vždy po ruce, tak jak na ni.

Lžíci sojové mouky rozmícháme ve vodě na hustotu jogurtu. Dáme na plotnu a vaříme do úplného zhoustnutí. Necháme vychladnout. Do vyšší nádoby dáme povařenou mouku , přidáme lžičku hořčice, sůl, pepř a při šlehání ponorným

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 346x