Obilný burger

26. srpen 2010 | 16.41 | rubrika: Špalda

Suroviny: vařené obilí /špalda, pšenice/, vega, olej , cibule, luštěniny, obilné klíčky, sojová omáčka

Postup:Na oleji opražíme cibulku. Do mísy dáme uvařenou obilninu a trochu uvařené luštěniny/ co zrovna máme uvařeno v lednici/,opraženou cibulku, vegu.Všechno rozmixujeme na hustou kaši. Lžíci vykrajujeme bochánky, které trochu rozplacatíme a obalíme v

Špaldová kaše s cibulkou

23. srpen 2010 | 23.51 | rubrika: Špalda

Náměty jak podávat vařenou špaldu najdete v rubrice Povídání o dělání  v článku Zamilovala jsem se do špaldy

Suroviny: špalda zrno, sůl, vega, cibule, olej

Postup: Špaldu promýt a v osolené vodě uvařit .Vaříme ji jako rýži. Já dávám vody jako na těstoviny tedy hodně a pak scedím.....tak jak jsme to dělali s celozrnou rýži ,když jsme vařili  v Bobaji. 

Na oleji osmažit cibulku do růžova. Špaldu scedit nechat okapat a smíchat s cibulkou.

Já si to mixuji do hladka.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 17x

Vařená špalda

19. červenec 2010 | 22.09 | rubrika: Špalda

Suroviny: špaldové kroupy, voda, sůl

Postup: Špaldové kroupy promyjeme zalejeme vodou s trochou soli a vaříme do změknutí.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 18x