26. srpen 2010 v 16.41 | rubrika: Špalda
Suroviny: vařené obilí /špalda, pšenice/, vega, olej , cibule, luštěniny, obilné klíčky, sojová omáčka Postup:Na oleji opražíme cibulku. Do mísy dáme uvařenou obilninu a trochu uvařené luštěniny/ co zrovna máme uvařeno v lednici/,opraženou cibulku, vegu.Všechno rozmixujeme na hustou kaši. Lžíci vykrajujeme bochánky, které trochu rozplacatíme a obalíme v |
přečteno: 63x | komentáře (1)
|
Špaldová kaše s cibulkou
23. srpen 2010 v 23.51 | rubrika: Špalda
Náměty jak podávat vařenou špaldu najdete v rubrice Povídání o dělání v článku Zamilovala jsem se do špaldy Suroviny: špalda zrno, sůl, vega, cibule, olej Postup: Špaldu promýt a v osolené vodě uvařit .Vaříme ji jako rýži. Já dávám vody jako na těstoviny tedy hodně a pak scedím.....tak jak jsme to dělali s celozrnou rýži ,když jsme vařili v Bobaji. Na oleji osmažit cibulku do růžova. Špaldu scedit nechat okapat a smíchat s cibulkou. Já si to mixuji do hladka. |
přečteno: 17x | přidat komentář
|
Vařená špalda
19. červenec 2010 v 22.09 | rubrika: Špalda
Suroviny: špaldové kroupy, voda, sůl Postup: Špaldové kroupy promyjeme zalejeme vodou s trochou soli a vaříme do změknutí. |
přečteno: 18x | přidat komentář
|