Chalva

19. srpen 2010 | 13.20 | rubrika: Netradiční suroviny

chalva1Chalva to je pochoutka!!!!!!!!!!!!!!!!

Jsou to rozdrcená sezamová semínka se sladkou příchutí./ med a stará receptura bez chemické konzervace/ Tedy může být i chalva ze slunečnice , ale já dávám přednost té sezamové.

Je sladká a mírně jen trošilinku nahořklá. Bývá

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 52x

Tahini

19. srpen 2010 | 13.12 | rubrika: Netradiční suroviny

tahinu 2Tahini je máslo- pasta , připravená z rozdrcených sezamových semínek.

Je ji možno zařadit do jídelníčku jako náhražku másla.obsahuje řadu vitamínu skupiny B, draslík, vápník, hořčík, železo a zinek, stopové prvky.

Pan Josef Jonáš jej doporučuje při očních potížích

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 36x

Cizrna

19. srpen 2010 | 12.45 | rubrika: Netradiční suroviny

CizrnaCizrna nebo li římský hrách je luštěnina, které propadnete.

Jestli si kupujete celozrné bagety tak při jejich konzumaci najednou zjistíte, že vaše zuby se zakously do hrudky, která má velmi lahodnou chuť a než si to uvědomíte je to pryč.,hrudka i lahodná chuť a Vám zůstane

Pesto

12. srpen 2010 | 21.45 | rubrika: Netradiční suroviny

To bych ráda věděla co to je??????????????

Když jsem to slyšela poprvé, vůbec jsem nevěděla o co jde. Pak se mi podařilo koupit skleničku a tak jsem velmi opatrně, opravdu trochu /jen malou lžičku/ dala asi na půl kila těstovin. To bylo špatně. Zaprvné to těstoviny ani nepoznaly a tudíž nezměnily chuť jen se trochu zazelenaly.Pesto bylo drahé a tak mělo vydržet na víc jídel!!!! Nepovedlo

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 45x