KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY,KRABIČKY
Tak se nám to rozjíždí. Ve čtvrtek jsem byla na první schůzce bedýnkářů. Jsem moc spokojená a těším se na první bedýnku naplněnou bramborami, červenou řepou, mrkví, celerem, zelím, petrželí a možná tam bude i kysané zelí. Vše v biokvalitě a pro nás vypěstováno v České republice, v mé vlasti.V zemi, kde jsem se narodila a kde jsou mé kořeny, kde žily generace mých předků.
Můj dědeček z
Tyto slova mi napsal pan Petr. Jsem ráda a moc mě potěšily. Je z nich cítit soucítění a snaha pomoci a proto je dávám do tohoto článku.
I toto je cesta, jedna z mnoha.
petr:
Trvalo to opravdu déle než jsem si myslela,Ale je to za mnou a jsem zpět. Silnější, odpočinutá a plná života. Takže..... Jak jste se měli?
Dostala jsem během mé mlčecí doby dlouhý příspěvek o syrové stravě. Moc děkuji za plno krásných slov. Vím, že ke šťastnému životu vede mnoho cest a každý jde po té své. Jídlo na té, které cestě je různé.
Syrová strava je jedna z variant. Má kamarádka jde touto cestou. Plně ji vyhovuje.
Za sebe mohu říct, já mám ráda vařené pestré jídlo, připravené s láskou a nadšením a tak si vařím.
Tak už je zase tady čas krasavic. Čas dýní.
Dýně pro mě byla velkou neznámou. Tedy, vždy jsem se divila, proč ji vlastně na zahradě máme. Vyrostly 2 až 3 gigantických rozměrů, všichni ji obdivovali a pak nic. Máma ji rozkrojila a malé kousky dýně přemlouvala ananasovým sirupem, aby se taky
Omáčka je prý typické české jídlo. Má se na mysli omáčku vytvořenou jíškou a mlékem či smetanou a pár lžic příchuti.
Když se servíruje s knedlíky, tak vlastně jíme mouku s moukou. Tak, jak na omáčky bez mouky?Jednoduše. Dejte dostatek zeleniny, pak ji rozmixujte a trošku zředťe vývarem, smetanou či čajem Bancha.
Svíčkovou, dýňovou, mrkvovou to je snadné. Ale, jak ty druhé.
U nás na trhu se objevila první várka červené řepy. Je to královna mezi zeleninou. Skromná a velmi často zapomenutá či nedoceněná.
Nejčastěji u nás používaná úprava je sladkokyselý nálev nebo křen. Jen co dozraje zaklejeme ji do skla a v zimě ji dáme trošku do misky. A jinak nic.
Žádné
Nepřeháním, hrachových kaší znám 19. Abych se moc nechlubila, představím Vám knihu Viktora Faktora KAŠE vyšla v roce 2003. Mohu říct, že jsem nevěřila svým očím!!!!
Tolik kaší, třeba bramborových, bych ani v nejbujnějších snech nevymyslela. Je jich 42. V knize
Pohanka je nyní zase v módě. Je to zajímavé i potraviny podléhají diktátu módy. I když se tváříme, že to tak není a máváme na ostatní hláškami, že to je staročeská specialita.
Opak je pravdou a vše je relativní. Jako důkaz mohu uvést příklad z jednoho domova důchodců. Tam paní kuchařky
Nastala doba cuket.
Kdo má zahrádku a v ní 2 - 6 cuket, ví o čem mluvím. Cukety jsou úžasné. Nepokoří je žádná plíseň a žádné vedro. Jeden keřík je schopen přivést na svět spoustu malých cuket. Když zapomenete sklidit malé, narostou cukety do obřích rozměrů. Receptů