Krabičky

13. červen 2012 | 19.30 | rubrika: Povídání o dělání

KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY,KRABIČKY

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 76x

Biobedýnky a kozí farma

21. březen 2011 | 20.35 | rubrika: Povídání o dělání

Tak se nám to rozjíždí. Ve čtvrtek jsem byla na první schůzce bedýnkářů. Jsem moc spokojená a těším se na první bedýnku naplněnou bramborami, červenou řepou, mrkví, celerem, zelím, petrželí a možná tam bude i kysané zelí. Vše v biokvalitě a pro nás vypěstováno v České republice, v mé vlasti.V zemi, kde jsem se narodila a kde jsou mé kořeny, kde žily generace mých předků.

Můj dědeček z

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 40x

Syrová strava aneb nevařit, nevařit, nevařit!!!!

7. únor 2011 | 18.08 | rubrika: Povídání o dělání

Tyto slova mi napsal pan Petr. Jsem ráda a moc mě potěšily. Je z nich cítit soucítění a snaha pomoci a proto je dávám do tohoto článku.

I toto je cesta, jedna z mnoha.

petr:

Tak jsem zpět

2. únor 2011 | 09.49 | rubrika: Povídání o dělání

Trvalo to opravdu déle než jsem si myslela,Ale je to za mnou a jsem zpět. Silnější, odpočinutá a plná života. Takže..... Jak jste se měli?

Dostala jsem během mé mlčecí doby dlouhý příspěvek o syrové stravě. Moc děkuji za plno krásných slov. Vím, že ke šťastnému životu vede mnoho cest a každý jde po té své. Jídlo na  té, které cestě je různé.

Syrová strava je jedna z variant. Má kamarádka jde touto cestou. Plně ji vyhovuje.

Za sebe mohu říct, já mám ráda vařené pestré jídlo, připravené s láskou a nadšením a tak si vařím.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 10x

Orientální kuskus a dýně

3. říjen 2010 | 22.01 | rubrika: Povídání o dělání

dýněTak už je zase tady čas krasavic. Čas dýní.

Dýně pro mě byla velkou neznámou. Tedy, vždy jsem se divila, proč ji vlastně na zahradě máme. Vyrostly 2 až 3 gigantických rozměrů, všichni ji obdivovali a pak nic. Máma ji rozkrojila a malé kousky dýně přemlouvala ananasovým sirupem, aby se taky

komentáře (1) | přidat komentář | přečteno: 404x

Omáčky / dýňová/ jídlo české

3. říjen 2010 | 18.45 | rubrika: Povídání o dělání

Omáčka je prý typické české jídlo. Má se na mysli omáčku vytvořenou  jíškou a mlékem či smetanou a pár lžic příchuti.

Když se servíruje s knedlíky, tak vlastně jíme mouku s moukou. Tak, jak na omáčky bez mouky?Jednoduše. Dejte dostatek zeleniny, pak ji rozmixujte a trošku zředťe vývarem, smetanou či čajem Bancha.

Svíčkovou, dýňovou, mrkvovou to je snadné. Ale, jak ty druhé.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 61x

Červená řepa přichází

20. září 2010 | 21.01 | rubrika: Povídání o dělání

červená řepaU nás na trhu se objevila první várka červené řepy. Je to královna mezi zeleninou. Skromná a velmi často zapomenutá či nedoceněná.

Nejčastěji u nás používaná úprava je sladkokyselý nálev nebo křen. Jen co dozraje zaklejeme ji do skla a v zimě ji dáme trošku do misky. A jinak nic.

Žádné

komentáře (1) | přidat komentář | přečteno: 181x

Co takhle dát si kaši číslo 19 ?

13. září 2010 | 20.39 | rubrika: Povídání o dělání

Nepřeháním, hrachových kaší znám 19. Abych se moc nechlubila, představím Vám knihu Viktora Faktora  KAŠE vyšla v roce 2003. Mohu říct, že jsem nevěřila svým očím!!!!kniha kaše

Tolik kaší, třeba bramborových, bych ani v nejbujnějších snech nevymyslela. Je jich 42. V knize

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 54x

Jak s pohankou?

12. září 2010 | 19.08 | rubrika: Povídání o dělání

pohankaPohanka je nyní zase v módě. Je to zajímavé i potraviny podléhají diktátu módy. I když se tváříme, že to tak není a máváme na ostatní hláškami, že to je staročeská specialita.

Opak je pravdou a vše je relativní. Jako důkaz mohu uvést příklad z jednoho domova důchodců. Tam paní kuchařky

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 39x

Cuketový čas

30. srpen 2010 | 20.38 | rubrika: Povídání o dělání

cuketaNastala doba cuket.

Kdo má zahrádku a v ní 2 - 6 cuket, ví o čem mluvím. Cukety jsou úžasné. Nepokoří je žádná plíseň a žádné vedro. Jeden keřík je schopen přivést na svět spoustu  malých cuket. Když zapomenete sklidit malé, narostou cukety do obřích rozměrů. Receptů