13. červen 2012 v 19.30 | rubrika: Povídání o dělání
KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY, KRABIČKY,KRABIČKY |
přečteno: 76x | přidat komentář
|
21. březen 2011 v 20.35 | rubrika: Povídání o dělání
Tak se nám to rozjíždí. Ve čtvrtek jsem byla na první schůzce bedýnkářů. Jsem moc spokojená a těším se na první bedýnku naplněnou bramborami, červenou řepou, mrkví, celerem, zelím, petrželí a možná tam bude i kysané zelí. Vše v biokvalitě a pro nás vypěstováno v České republice, v mé vlasti.V zemi, kde jsem se narodila a kde jsou mé kořeny, kde žily generace mých předků. Můj dědeček z |
přečteno: 40x | přidat komentář
|
7. únor 2011 v 18.08 | rubrika: Povídání o dělání
Tyto slova mi napsal pan Petr. Jsem ráda a moc mě potěšily. Je z nich cítit soucítění a snaha pomoci a proto je dávám do tohoto článku. I toto je cesta, jedna z mnoha. petr: |
přečteno: 83x | komentáře (2)
|
Tak jsem zpět
2. únor 2011 v 09.49 | rubrika: Povídání o dělání
Trvalo to opravdu déle než jsem si myslela,Ale je to za mnou a jsem zpět. Silnější, odpočinutá a plná života. Takže..... Jak jste se měli? Dostala jsem během mé mlčecí doby dlouhý příspěvek o syrové stravě. Moc děkuji za plno krásných slov. Vím, že ke šťastnému životu vede mnoho cest a každý jde po té své. Jídlo na té, které cestě je různé. Syrová strava je jedna z variant. Má kamarádka jde touto cestou. Plně ji vyhovuje. Za sebe mohu říct, já mám ráda vařené pestré jídlo, připravené s láskou a nadšením a tak si vařím. |
přečteno: 10x | přidat komentář
|
3. říjen 2010 v 22.01 | rubrika: Povídání o dělání
![]() Dýně pro mě byla velkou neznámou. Tedy, vždy jsem se divila, proč ji vlastně na zahradě máme. Vyrostly 2 až 3 gigantických rozměrů, všichni ji obdivovali a pak nic. Máma ji rozkrojila a malé kousky dýně přemlouvala ananasovým sirupem, aby se taky |
přečteno: 404x | komentáře (1)
|
3. říjen 2010 v 18.45 | rubrika: Povídání o dělání
Omáčka je prý typické české jídlo. Má se na mysli omáčku vytvořenou jíškou a mlékem či smetanou a pár lžic příchuti. Když se servíruje s knedlíky, tak vlastně jíme mouku s moukou. Tak, jak na omáčky bez mouky?Jednoduše. Dejte dostatek zeleniny, pak ji rozmixujte a trošku zředťe vývarem, smetanou či čajem Bancha. Svíčkovou, dýňovou, mrkvovou to je snadné. Ale, jak ty druhé. |
přečteno: 61x | přidat komentář
|
20. září 2010 v 21.01 | rubrika: Povídání o dělání
![]() Nejčastěji u nás používaná úprava je sladkokyselý nálev nebo křen. Jen co dozraje zaklejeme ji do skla a v zimě ji dáme trošku do misky. A jinak nic. Žádné |
přečteno: 181x | komentáře (1)
|
13. září 2010 v 20.39 | rubrika: Povídání o dělání
Nepřeháním, hrachových kaší znám 19. Abych se moc nechlubila, představím Vám knihu Viktora Faktora KAŠE vyšla v roce 2003. Mohu říct, že jsem nevěřila svým očím!!!! ![]() Tolik kaší, třeba bramborových, bych ani v nejbujnějších snech nevymyslela. Je jich 42. V knize |
přečteno: 54x | přidat komentář
|
12. září 2010 v 19.08 | rubrika: Povídání o dělání
![]() Opak je pravdou a vše je relativní. Jako důkaz mohu uvést příklad z jednoho domova důchodců. Tam paní kuchařky |
přečteno: 39x | přidat komentář
|
30. srpen 2010 v 20.38 | rubrika: Povídání o dělání
![]() Kdo má zahrádku a v ní 2 - 6 cuket, ví o čem mluvím. Cukety jsou úžasné. Nepokoří je žádná plíseň a žádné vedro. Jeden keřík je schopen přivést na svět spoustu malých cuket. Když zapomenete sklidit malé, narostou cukety do obřích rozměrů. Receptů |
přečteno: 96x | komentáře (4)
|